Pitkästä aikaa pääsen taas tänne omilta kiireiltäni kirjoittelemaan..

Tässä jonkin ajan sisällä olen alkanut miettimään, että miksi ihmiset eivät harkitse rescue koiran hankkimista tarpeeksi tarkkaan? Itseltäni kun on "valitettavan" moni ihminen kysellyt koiraa yhdistyksen kautta ja todennut toiminnan muka olevan huonoa, kun koiraa ei minun kauttani suoraan saakkaan (muistavat minulla siis olleen kotihoidossa koiria) ja koska koiran hankkivat ihmiset siis tosiaan haastatellaan sijoitusvastaavan toimesta ja koiran hankinnassa yllätys yllätys on vaatimuksiakin. Myöskään sitä ei ymmärretä, että rescue-koiran hankinnan jälkeen saattaa ilmestyä pieniä, niin kuin isojakin ongelmia, jotka täytyy yrittää ratkaista jollakin muulla tapaa kuin koiran pois antamisella. Ihmiset hyvät rakkaat, ennen kuin edes harkitsette koiran hankkimista KKY:n tai minkään muunkaan rescue-yhdistyksen kautta, ottakaa ensin selvää mitä on omistaa hyvin todennäköisesti kamalia kokenut koira ja älkää nyt herran tähden ottako koiraa ainakaan hetken mielijohteesta.

Sitten toiseen aiheeseen, levittäkää mahdollisimman paljon sanaa siitä, että yhdistyksen kautta etsii tällä hetkellä kiireellinen Liza koira kotihoitopaikkaa tai omaa pysyvää kotia. Mutta painottakaa samalla, ettei kiinnostuslomaketta kannata / saa todellakaan laittaa hetken mielijohteen takia, vaan asiaa pitää harkita kauemmin kuin se viisi minuuttia. Hetken mielijohteesta kun kärsii pahimmassa tapauksessa kaikki, varsinkin koira.

Sanaa yhdistyksestä kannattaa muutenkin levittää, sillä vaikka Save The Dogs tarjoaa Romaniassa ilmaisen steriloinnin koirille ja kissoille, lähestyy kuukausittainen uusien koirien määrä 50 kappaletta. Tämä on erityisen huono juttu jo pelkästään senkin takia, että tarhat täyttyvät huomattavasti nopeammin kuin koirat saavat koteja ja näin ollen jossain vaiheessa viimeistään tulee vastaan tilanne, ettei tarhalle voida enää ottaa koiria, jolloin moni mahtava koirapersoona jää vaille toista mahdollisuutta.

Ja muuten, kaikki ovat tervetulleita yhdistyksen infopisteelle PetExpoon 24.-25.4 ja kyselemään lisää yhdistyksestä. Paikalla on myöskin entisiä Romanian katukoiria rapsuteltavana ja näin voit itse tulla paikan päälle toteamaan, miksi koirat yhdistyksen tarhalla ansaitsevat uuden mahdollisuuden.