Hieman on vielä harjoittelua tämän blogintarjoajan käytön kanssa, mutta toivotaan, että ajan myötä onnistuisi paremmin ja saisin tämän ulkoasun muutettua mieleisempään suuntaan.

Mutta siis tosiaan, niinkuin kaikki ovat varmaan jo huomanneet, talvi lähestyy ja tulee kovaa vauhtia, siksi Romaniassa tarvitaankin nyt kaikenlaisia lahjoituksia.. Koska joululahjojen ostokin alkaa pikkuhiljaa varmasti tulla kaikille ajankohtaiseksi, kannattaakin harkita, jos tänä vuonna ei vaikka ostaisikaan tutullensa ihan mitä tahansa, vaan antaisi tuttunsa nimissä lahjoituksen vaikkapa Romanian hevosten tai koirien hyvinvointiin? Se kun ei lisää kaatopaikkojen jätemäärää ja menee varmasti oikeaan käyttöön. Eipähän tarvitse lahjan saajan sitten jälkeenpäin miettiä, että missähän se lahja taas olikaan, jotta sen saa näytille kun menet käymään..

Toinen tärkeä asia näin joulun alla on, että Kodittomien Koirien Ystävät RY kerää varoja saadakseen Romaniaan aasien pelastuskeskuksen vieressä majaileville hevosille lämpimän ja säänkestävän suojan. Varoja tähän hankkeeseen tarvitaan 1500 euroa ja sekään ei ole mahdoton, jos mahdollisimman moni lahjoittaa tähän tarkoitukseen edes pienen summan. Pienikin lahjoitus kun on suuri näille Romanian eläimille. Tässä vielä kys. keräyksestä tarkemmin: http://www.koirienystavat.com/fi/artiklar/donationer/donationer.stall.html

Yhdistyksen sivuiltahan löytyy myös monia esitteitä, joita voi jakaa mahdollisimman monille ilmoitustauluille ja eläinkauppojen seinille. Näin saamme mahdollisimman monen käymään yhdistyksen sivuilla ja mahdollisesti kiinnostumaan toiminnasta jopa niin paljon, että ottaa yhdistykseltä koiran omaksi, tai vaikkapa kotihoitoon.

Jos nyt kumminkin kirjoittaisin hiukan iloisemmista asioista.. Nyt ei ole enää vaaraa, että Calarasin lopettavalta tarhalta lopetettaisiin koiria, paitsi muutama niin vanha ja / tai agressiivinen koira. Tarhan olemassaolon aikaa on myös päätetty jatkaa marraskuun loppuun saakka, siihen asti koiria siirretään pikkuhiljaa Cernavodan ja Medgidian tarhoille, sekä osa koirista pääsee suureksi onnekseen omaan kotiinsa tai kotihoitopaikkaan. Itselleni tämä oli ainakin suuri ilonaihe, kun tästä kuulin, sillä tiedän itse henkilökohtaisesti kuinka ihania ja rakastettavia persoonia nämä romanialaiset koirat ovat. Nytkin täällä luonani oleilee järjestyksessään kolmas romanialainen kotihoitokoira, joka ei tule todellakaan jäämään viimeiseksi. Eihän nämä koirat, jotka hylätään oman onnensa nojaan kaduille ole kumminkaan itse mitenkään syyllisiä kohtaloonsa, eivätkä ne myöskään mitään kohtalollensa voikkaan. Sen tähden onkin ihmisten velvollisuus edes yrittää parantaa Romanian (ja kaikkien muidenkin maiden) kulkukoirien, sekä huonosti kohdeltujen eläimien oloja.

Iloista loppusyksyn jatkoa ja harkitsettehan eettisten joululahjojen ostoa ystävillenne ja sukulaisille, jouluun kun on enää vain muutama kuukausi.